Skip to content

Beroepsopleiding Psychosomatisch Kinesioloog op hbo-niveau

Tijdens de 3-jarige opleiding leer jij alles om een goede kinesioloog te worden. Je leert een groot aantal technieken, de theoretische onderbouwing en daarnaast therapeutische vaardigheden.  Na drie jaar kun je als kinesioloog aan de slag in je eigen praktijk.
Ben jij al therapeut, coach of zorgprofessional en wil je kinesiologietechnieken toevoegen binnen je huidige werk? Daarvoor hebben we een korter traject: de Welkin Coach Methode.

Kinesioloog worden? 

Als Psychosomatisch Kinesioloog help je mensen op emotioneel, fysiek en chemisch vlak. Je werkt holistisch. Dat betekent dat je niet alleen naar de symptomen kijkt, maar naar meerdere aspecten van het welzijn. 

Spiertesten

Aan de hand van spiertesten ontdek je de oorzaak van de klacht. Je past technieken toe om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te activeren. En met coaching begeleid je je cliënt op weg naar herstel. Je werkt als kinesioloog in het vakgebied van complementaire zorg. Je stelt geen diagnoses en je schrijft ook geen medicatie voor.

Spiertesten

Voor wie is de beroepsopleiding kinesiologie op hbo-niveau? 

Voor iedereen die als zelfstandig zorgprofessional wil werken in een eigen praktijk. Je hebt interesse in lichaamsgerichte therapie, je wilt verschillende technieken leren en je wilt meer weten over voeding, psychologie en coaching. 

Jij bent: 

  • Leergierig
  • Proactief
  • Positief kritisch
  • Zelfstandig
  • Ondernemend

Toelatingseisen

De opleiding Psychosomatisch Kinesioloog is een opleiding in het volwassenenonderwijs op hbo-niveau. Om deze opleiding te volgen, heb je een hbo werk- en denkniveau nodig. Dat mag ook een mbo-diploma zijn, aangevuld met 2 jaar werkervaring in een functie op hbo-niveau.

Erkenning als kinesioloog

Als je de opleiding met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je van ons het diploma Welkin Psychosomatisch Kinesioloog. De opleiding is KTNO geaccrediteerd. Hierdoor kun jij na deze opleiding je aansluiten bij een beroepsvereniging. Aansluitend of gelijktijdig met het volgen van deze opleiding volg je een CPION-geaccrediteerde Medische Basiskennisopleiding. Jouw consulten worden dan (gedeeltelijk) vergoed door de aanvullende zorgverzekering (afhankelijk van de voorwaarden van de verzekering van de cliënt). 

Meer weten over deze hbo-opleiding Psychosomatisch Kinesioloog?

Onze driejarige opleiding Psychosomatische Kinesioloog is een deeltijdopleiding op hbo-niveau. De opleiding start twee keer per jaar in september en in maart. Elke maand volg je praktijklessen op vrijdag en zaterdag in Bilthoven. Als voorbereiding op de praktijkles staat er een theorieles voor je klaar in een online leeromgeving. 

Meer weten over de opleiding? 

Bekijk wat jij tijdens de opleiding leert en gaat doen. 

Lees meer over de opleiding
Back To Top