skip to Main Content
06 46 44 25 87 info@welkin.nl

Centering

Aantal lesuren: 24
Vereiste vooropleiding: Touch for Health 1 t/m 4

Zoek je een cursus Centering die verder gaat dan wat jij al weet over centeringtechnieken? De procedure van Centering I zorgt ervoor dat verschillende delen van ons lichaam een geheel vormen. Hierdoor kost lopen en staan ons geen energie meer en ben je veel beter in staat om met tegenslag of uitdagingen om te gaan. Dit komt met name door de gerichte aanpak van primaire stabilisatoren en de unieke procedure die ontwikkeld is door Jeroen en Noortje van Hasselt.

Ja, ik doe mee!

In deze cursus leer je een unieke combinatie van technieken in een vaste procedure, waarmee je jouw cliënten kunt helpen om zich staande te houden in het leven. In deze procedure komen drie soorten balans samen: fysieke balans, emotionele balans en energetische balans.

Op het moment dat het centeringsysteem niet goed functioneert, merk je de onbalans op deze drie niveaus.  Spieren moeten harder werken om het lichaam overeind te houden en bouwen spanning op. Iemand heeft meer moeite om voor zichzelf op te komen of neemt snel energie van een ander over.

Wat kan ik na deze cursus?

Na deze cursus ben je in staat om de ‘energetische kapstok’ waaraan ons lichaam is opgehangen weer goed te laten functioneren. Je kunt alle delen van het lichaam controleren die bijdragen aan balans, zoals ribben, ademhalingsspieren, heupen en knieën. Vervolgens adviseer je cliënten hoe zij onder stress ook blijven functioneren. Je weet na deze cursus wat primaire stabilisatoren zijn en waarom dit geheel ervoor zorgt dat de rest van je technieken veel beter beklijven.

“Met een combinatie van nieuwe technieken en aandacht voor de anatomie van het menselijk lichaam is mijn begrip van de werking van kinesiologie enorm toegenomen. Helemaal mooi om zelf de effecten van centering op je eigen lichaam hierbij te mogen ervaren.

De cursus zelf was met een goede afwisseling tussen theorie en praktijk, prima in balans. Wat ik persoonlijk heel prettig vond was de ruimte voor dialoog. Hiermee werd echt maatwerk geleverd richting de cursisten. De begeleiding van Marjolein en Annabelle vond ik van een zeer hoog niveau; op inhoud, maar ook op het persoonlijk vlak. Kortom, op alle fronten een absolute aanrader!”

David Koppes, student, over de cursus van maart 2018

Investering

Je investeert eenmalig € 515,- (BTW vrijgesteld vanwege CRKBO accreditatie). Je krijgt voor deze investering:

  • Toegang tot de online leeromgeving met verdiepend materiaal, video’s, etc. (ca. 1 maand voor aanvang toegang)
  • Drie lesdagen in onze opleidingslocatie, koffie en thee is inclusief
  • Manual ‘Centering’ (vooraf thuis gestuurd)

Planning

De lesdagen van de eerstvolgende cursus staan gepland op 17 en 24 november en 1 december 2022 in Bilthoven. De lesdagen zijn van 9:30 – 16:30 uur.

Ja, ik doe mee!
Back To Top