Skip to content
06 46 44 25 87 info@welkin.nl
Welkin kinesiologie

Deze bijscholingen ontwikkelden we speciaal voor jou als zorgprofessional

Dit jaar kun je als zorgprofessional een bijscholingstraject kinesiologie volgen. Tijdens het traject leer je wat kinesiologie inhoud en hoe je de technieken toepast in je eigen praktijk. Zo kun je jouw cliënten nog gerichter behandelen. In dit blog zetten we alle bijscholingen voor je op een rij.

Je hebt al een eigen praktijk. Misschien werk je als diëtist, coach of help je mensen met ontwikkelingsproblemen. Speciaal voor jou hebben we een bijscholingstraject ontwikkeld. Het traject bestaat uit een basiscursus en vervolgcursus Touch for Health en 3 specialisaties. Allemaal los te volgen. Zo kies je zelf wat jij wilt leren om jouw cliënten nog breder te kunnen helpen.

Want met meerdere therapievormen in je ‘schatkist’ kijk je vanuit verschillende invalshoeken naar een probleem. Dat kan je helpen om een meer passend advies te geven, om dingen uit te testen en om sneller achter de oorzaak te komen.

Touch for Health

Als therapeut start je met het basistraject Touch for Health. Dit traject op hbo-niveau duurt 8 lesdagen. De lessen kun je thuis voorbereiden in de online leeromgeving. Je leert werken met de spiertest en je kunt 28 spieren testen en corrigeren. Je leert over meridianen en Chinese geneeskunde. Na het basistraject kun je het vervolgtraject Touch for Health volgen voor nog meer verdieping.

Wat het bijscholingstraject uniek maakt, zijn de specialisaties voor jou als therapeut. Deze losse modules duren 4 tot 5 dagen en zijn toegespitst op een onderwerp.

Specialisatie Voeding

Deze specialisatie is interessant voor therapeuten die veel kennis hebben van voeding, vitamines en mineralen. Je bent orthomoleculair therapeut, voedingscoach, diëtist, leefstijlcoach, KPNI-therapeut of epigenetisch therapeut.

Elk lichaam reageert anders op voedingsmiddelen. Tijdens deze specialisatie ligt de focus niet op voedingsmiddelen, maar op het lichaam. We gaan de theorie testen in de praktijk. Je leert om te onderzoeken wat het lichaam nodig heeft en wat het beste werkt voor jouw cliënt. Hierdoor kun jij voedingsadvies geven die past bij jouw cliënt. Denk aan gericht advies over voedingssupplementen.

Specialisatie Reflexen

Dit is een pittige specialisatie met veel lesstof. Deze specialisatie is interessant voor fysiotherapeuten, chiropractors, kindercoaches, gymleraren, massagetherapeuten en ergotherapeuten die stevig in hun schoenen staan.

Tijdens deze specialisatie leer je wat primaire reflexen zijn en hoe je deze makkelijker balanceert én integreert. Je oefent de belangrijkste technieken afgestemd op jouw vakgebied. Hierdoor doe je meteen praktijkervaring op. Maar omdat je op elkaar oefent, is er een kans dat je ook zelf door een achtbaan van emoties gaat.

Specialisatie Stress Release

Voor psychologen, praktijkondersteuners en coaches ontwikkelden we de specialisatie Stress Release. Tijdens deze specialisatie leer je niet alleen om vragen te stellen en te coachen, maar vooral om naar het lichaam te kijken.

Met fysieke technieken haal je de stress uit het lijf. Je leert hoe klanten kunnen luisteren naar hun lichaam, zichzelf in balans kunnen brengen en hoe ze veilig emoties kunnen toelaten. Je gaat aan de slag met verschillende technieken om stress af te voeren en je leert hoe klanten deze technieken zelf thuis kunnen inzetten. Ook weet je hoe je fysieke klachten vertaalt en koppelt aan gedragspatronen.

Netwerk opbouwen

Het leuke aan dit bijscholingstraject is dat je de praktijklessen volgt samen met een klas vol zorgprofessionals. Zo leer je van elkaars discipline en bouw je een netwerk op. Het voorbereiden van de theorie in de online omgeving plan je zelf in op tijden dat het jou uitkomt.

Wil jij jouw kennis uitbreiden en wil je technieken van kinesiologie toepassen in jouw praktijk? Neem contact met ons op. We vertellen je graag meer over het bijscholingstraject.

Back To Top