Skip to content

Kun jij als kolibri vrij rondvliegen?

Het is zomer. Tijd voor bezinning. Even helemaal tot jezelf komen en bedenken waar je nu echt blij van wordt. Sommige mensen focussen zich graag op één ding, anderen worden juist blij als ze zo veel mogelijk verschillende dingen kunnen doen.

Brede interesses
Behoor je tot de laatste categorie? Dan heb je waarschijnlijk vaak gehoord dat je je beter kunt richten op 1 ding; 1 ding te tegelijk doen, dan pas het volgende. Maar zo werkt het bij jou niet. Jij hebt een brede interesse, je weet veel van verschillende vakgebieden en jij wordt blij als je veel afwisseling hebt in je werk. Jij bent net een kolibri, je vliegt van de ene naar de andere bloem en weer terug. Die bloemen hebben wel 1 ding gemeen, nectar. Kinesiologen zijn net kolibri’s. Ze hebben een hele brede interesse, weten veel over het menselijk lichaam, de psyche en de fysiologie. Ze schakelen in één sessie makkelijk van het ene naar het andere onderwerp. En ze hebben één ding gemeen, ze gebruiken de spiertest én brengen balans terug in je leven.

Verschillende gebieden aftasten
Met de spiertest tast een Kinesioloog alle verschillende gebieden af; de psyche, de fysiologie, de anatomie. Overal kan namelijk de oorzaak liggen van een klacht. Een emotioneel probleem kan namelijk net zo goed een vitaminetekort als oorzaak hebben als een verschoven wervel of een emotioneel trauma. Zo is iedere sessie weer uniek.

Vrij rondvliegen
Tijdens de opleiding psychosomatisch Kinesioloog laten we je o.a. kennismaken met verschillende leerstijlen en therapeutische vaardigheden. Zo kun jij zelf ontdekken wat jij nodig hebt om als kolibri vrij rond te vliegen. We stoppen je namelijk niet graag in een hokje. Een handige website om jouw leerstijl te ontdekken is https://www.123test.nl/leerstijl/index.php

Breed blijven werken en toch specialiseren
Als afgestudeerd student kun je daardoor heel breed ingezet worden en toch met een eigen specialisatie. Van burn-out tot leerproblemen en van sportblessures tot allergieën. En alles wat daar tussenin zit. Dat is waar jij blij van wordt.

Back To Top