Skip to content
Annabelle Rijntjes

Annabelle is één van onze vakdocenten Kinesiologie, docent Marketing en Communicatie en directielid van Welkin. Naast haar werkzaamheden en het lesgeven voor Welkin is zij te vinden in haar eigen praktijk in Bilthoven, waar zij vooral cliënten behandelt met stress gerelateerde klachten. Annabelle stelt zich voor:

Wat betekent Kinesiologie voor jou?

“Kinesiologie is zowel mijn hobby als mijn beroep en dat is een fantastische combinatie. Elf jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met Kinesiologie toen mij pasgeboren zoon nachtenlang oorverdovend huilde. De reguliere zorg wist er geen raad mee en dus wende ik mij tot een Kinesioloog. Ik vond het echt een wonder dat mijn zoon binnen een week weer een vrolijke baby was. Toen ik een aantal jaar later zelf tegen een burn-out aan zat en opnieuw naar een Kinesioloog ging, wilde ik zelf de techniek van het spiertesten leren. Na de eerste cursus Touch for Health was ik besmet het Kinesiologievirus. Ik schreef mij in voor de beroepsopleiding van Welkin en drie jaar later was ik afgestudeerd. Inmiddels heb ik de benodigde instructeursopleidingen gevolgd en heb ik met veel plezier les gegeven aan groepen in mijn eigen praktijk. Kinesiologie vormt een heel groot deel van mijn leven.”

Wat vind je mooi aan docent zijn?

“Sinds een aantal jaar is mijn missie om Kinesiologie in Nederland op de kaart te zetten. Het mag van mij net zo bekend worden als acupunctuur of liever nog bekender worden. Om die missie te doen slagen, is het belangrijk om zo veel mogelijk mensen op te leiding in dit prachtige vak. Mijn ervaring in het bedrijfsleven met het geven van trainingen komt mooi van pas bij het doceren in volwassenonderwijs.”

Welke techniek die jij jouw student leert, vind jij de mooiste?

“Ik geef zowel les in vakinhoudelijke Kinesiologie als in marketing en communicatie. Mijn 17 jaar lange ervaring op het gebied van Marketing & Communicatie zorgt ervoor dat dit een speciaal plekje in mijn hart heeft. Wat betreft de Kinesiologie: iedere techniek heeft iets moois, maar ik vind het een onbetaalbaar moment als iemand voor het eerst leert om de spiertest bij iemand uit te voeren. De verwondering op het gezicht en de trots dat hij/zij het zelf ook kan, bezorgt mij iedere keer weer een ‘kippenvelmomentje’.”

Back To Top