Cisca Trapman | Docent Welkin Kinesiologie College skip to Main Content
06 164 26 229 info@welkin.nl
Cisca Trapman | vakdocent Kinesiologie

Ik ben Cisca Trapman. Ik woon en werk in Papendrecht. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Tot 2016 ben ik met veel plezier werkzaam geweest als leerkracht in het basisonderwijs. Vanuit mijn wens om kinderen met leer-/gedragsproblemen extra te kunnen ondersteunen, heb ik mij gespecialiseerd tot gedragspecialist (Master SEN) en beelddenkspecialist en uiteindelijk heb ik besloten om in 2012 mijn eigen praktijk te starten. Mijn praktijk liep zo ontzettend goed, dat ik in 2016 het onderwijs definitief vaarwel heb gezegd.

Met kinesiologie kwam ik voor het eerst in aanraking, toen ik tijdens mijn tweede zwangerschap ernstige bekkeninstabiliteit kreeg. Ik zat in een rolstoel, maar dankzij kinesiologie kon al na 1 behandeling de rolstoel vaarwel zeggen en had vrijwel geen pijn meer. Ik was diep onder de indruk!

Jaren later kwam ik opnieuw met kinesiologie in aanraking tijdens mijn zoektocht naar cursussen om kinderen beter te kunnen begeleiden binnen het onderwijs. Ik volgde de cursussen Braingym (Edukinesiologie) en daarna kwam ik in een stroomversnelling terecht. Ik besloot de complete HBO opleiding Kinesiologie van Espavo te volgen. Deze 4-jarige opleiding heb ik versneld doorlopen en ik was zo enthousiast over alle verschillende technieken, dat ik ook graag docent wilde worden. Nu ben ik docent van Touch for Health, Stress Release en nog een aantal losse modules.

Wat betekent Kinesiologie voor jou?
“Kinesiologie is voor mij het laten voelen, ervaren en inzichtelijk maken waar problemen/klachten vandaan komen. Mensen ervan bewust maken waardoor klachten/problemen zijn ontstaan. Dit inzicht zorgt ervoor dat het zelfgenezend vermogen van het lichaam hier zelf mee aan de slag gaat. Dit leidt tot mooie, bijzondere ervaringen. Het is het zoeken en herstellen van de natuurlijke balans van het lichaam. Ook het fysiek voelen wat er uit balans is en daarna voelen wat de balans erna voor ons lijf heeft betekent, is mooi om te ervaren.”

Wat vind je mooi aan docent zijn?
“Ik mag nu mijn passie voor lesgeven combineren met de liefde voor kinesiologie. Hoe mooi is dat! Ik combineer nu het werken in mijn praktijk met lesgeven in de verschillende modules en daarnaast mag ik ook bij Welkin aan de slag als docent voor de opleiding. Nu kan ik nog meer de passie voor dit vak delen met enthousiaste studenten. Daar heb ik ontzettend veel zin in!”

Welke techniek die jij jouw student leert, vind jij de mooiste?
“Eigenlijk vind ik alle technieken fantastisch, maar de eenvoudigste technieken vind ik het leukst. De verwondering is namelijk groot als een eenvoudige techniek ontzettend krachtig en effectief blijkt te zijn, zoals bijv. ESR of de Lemniscaat. Verder vind ik de 5 elementen balans in Touch For Health heel effectief. Je kunt dan een mooie vertaalslag maken voor de cliënt tussen de spieren die uit balans gaan en het emotionele verhaal wat ermee samenhangt. Opnieuw is dit wat kinesiologie voor mij is: bewustwording! Het bespreekbaar maken van wat er aan de hand is in ons lichaam. Het zelfgenezend vermogen wordt in beweging gezet, zodat het lichaam de balans terug kan vinden.”

Back To Top