skip to Main Content
06 164 26 229 info@welkin.nl
Irene Boonstoppel | Vakdocent Kinesiologie Welkin

Irene Boonstoppel is vakdocent Kinesiologie. Zij stelt zich voor:

Meteen verkocht
“Oefenen! Dat deed ik meteen na mijn eerste cursus kinesiologie, zo vaak ik maar kon. Op vriendinnen, mijn kinderen en wie het verder maar wilde ervaren.
Dat was in 2013. Bij mijn eerste kennismaking met kinesiologie was ik meteen verkocht. Ik vond het zo bijzonder om te voelen en te zien hoe een lichaam onbalansen kan aangeven door een spier te testen!”

Eigen praktijk
“Vier jaar later deed ik mijn laatste examen voor de opleiding tot kinesioloog bij het Welkin Kinesiologie College. Uit al dat oefenen was gaandeweg een praktijk ontstaan: Lekker in je Ondernemersvel. Daarin richt ik me vooral op (vaak vrouwelijke) ondernemers. Met kinesiologie bied ik hun steun in de rug in hun ondernemerschap.”

Lichaam lost het op
“Inmiddels heb ik vele tientallen mensen geholpen met allerlei klachten. Rugpijn, hoofdpijn, moeite met plannen, zenuwpijn, rouwverwerking, moeite met zelfacceptatie, relatiemoeilijkheden en meer.
Door te testen kun je niet alleen vinden waar de klacht mee te maken heeft, maar ook wat het lichaam nodig heeft om het op te lossen. Dat kan in verbazend korte tijd. Soms verdwijnt een klacht waar iemand al jaren mee loopt, in een of twee sessies. Fascinerend!”

Favoriet: stellingen en correctie met oogrotaties
“Ik vind veel kinesiologische technieken prachtig. Een van de mooiste is werken met stellingen en correctie met oogrotaties. Het verschil tussen de manier waarop iemand de zin uitspreekt voor de correctie en erna! Tijdens de correctie kan iemand allerlei weerstanden tegenkomen en emoties doorvoelen. Erna kan hij of zij me soms aankijken met een blik van “Ja, natuurlijk, daar hoeven we het toch niet over te hebben, dat is toch logisch.” Simpel, en heel krachtig.”

Delen
“Ik was al docent voordat ik kinesioloog was. Nog dáárvoor studeerde ik af als politicoloog, op ‘het gelukkige leven’.
Als politicoloog werkte ik onder andere bij een organisatie die ambtenaren en wethouders trainde. Daar ontdekte ik dat ik graag kennis overdraag, maar dat het politieke me minder lag. Ik schoolde me om tot leerkracht en heb zes jaar voor de klas gestaan. Mijn kennis en ervaring in het lesgeven zet ik in nu ik les mag geven in het vak dat ik met passie doe. Wat ik mooi vind aan docent zijn, is dat ik mijn enthousiasme, kennis en ervaring mag delen.”

Mijn bijdrage
“Voor mij betekent kinesiologie een manier om bij te dragen aan een mooiere wereld. Om mensen te helpen oude pijn, waar ze vaak al jaren mee lopen, te helpen oplossen. Te helpen bij het helen. Het is voor mij ook een manier om diep contact te maken met mensen.
Mijn docentschap voegt daar een dimensie aan toe. Ik mag anderen helpen om via kinesiologie de wereld ook een stukje mooier te maken, en het lesgeven biedt een nieuwe mogelijkheid voor mooi contact.”

Back To Top