skip to Main Content
06 46 44 25 87 info@welkin.nl
Mariska Kerkdijk

Mariska Kerkdijk is onze vakdocent Reflexen. Ze is afgestudeerd Kinesioloog en gespecialiseerd in reflexintegratie en hoofdpijnklachten. Zij heeft een eigen praktijk in Arnhem. Mariska stelt zich voor.

Wat betekent Kinesiologie voor jou?
Het vak Kinesiologie is meer dan mijn werk, het is mijn passie. Deze passie heb ik ontdekt op het moment dat mijn leven op zijn kop stond. Op advies van een bekende heb ik toen een afspraak gemaakt bij een Kinesioloog. Dat heb ik wel eerst moeten Googlen want ik had geen flauw idee wat een Kinesioloog deed. Al na de eerste behandeling veranderende er zaken in mijn leven. Dit heeft mij aangezet om me verder te gaan verdiepen in het vak en uiteindelijk heb ik bij Welkin mijn diploma integraal Kinesioloog behaald. Daarnaast heb ik mijn gespecialiseerd in reflex integratie.

Wat vind je mooi aan docent zijn?
Ik vind het onbetaalbaar als een student voor de eerste keer kennismaakt met wat een reflex in het lichaam in beweging kan zetten. Ze voelen dan dat het lichaam geheel automatisch een beweging uitvoert of ze merken juist dat er een blokkade in de beweging zit. Deze waardevolle ervaring deel ik graag met de studenten. Ons lichaam is een wonderlijk ‘apparaat’ dat vaak voor lief wordt aangenomen. Ik geef de studenten graag mee dat niet alles zomaar automatisch gaat. Naast deze bewustwording deel ik mijn kennis over reflexen in combinatie met Kinesiologie. En natuurlijk breng ik mijn passie voor het vak over op de studenten.

De mooiste techniek?
Ik heb niet de voorkeur voor één techniek. Wat ik het mooiste vind is dat het een holistische aanpak is. Het gaat niet alleen om spieren of voeding of emoties. Wanneer hiervan één onderdeel wordt gebalanceerd komen de andere in beweging. Het maakt niet uit vanuit waar je de beweging inzet. Door op deze manier te werken komt er balans. Als ik dan moet kiezen dan ga ik voor Centering. Met weinig woorden terug naar de basis.

Ik ben Mariska Kerkdijk, woon en werk in Arnhem. Ken je me beter dan weet je dat ik gek ben op motorrijden. Ik vertel elke dag wel tegen iemand iets over Kinesiologie. Ik ben gek op onze teckel, Floor. En ik lees altijd eerst de laatste bladzijde van een boek voordat ik besluit om het lezen.

Back To Top