Skip to content
Mariska Kerkdijk

Mariska is één van de vakdocenten kinesiologie, docent anatomie en reflexen en directielid van Welkin. Naast haar werkzaamheden en het lesgeven voor Welkin is zij te vinden in haar eigen praktijk in Bilthoven, waar zij cliënten behandelt met stress gerelateerde klachten. Mariska stelt zich voor:

Wat betekent kinesiologie voor jou?
Het vak kinesiologie is meer dan mijn werk, het is mijn passie. Deze passie heb ik ontdekt op het moment dat mijn leven op zijn kop stond. Op advies van een bekende heb ik toe een afspraak gemaakt bij een kinesioloog. Dat heb ik wel eerst moeten Googlen want ik had geen flauw idee wat een kinesioloog deed. Al na de eerste behandeling veranderden er zaken in mijn leven. Dit heeft mij aangezet om me verder te gaan verdiepen in het vak en uiteinde heb ik bij Welkin mijn diploma integraal kinesioloog behaald. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in reflexintegratietherapie en angst- en ontwikkelingsproblemen.

Wat vind je mooi aan docent zijn?
Mijn doel is om zoveel mogelijk kinesiologen af te leveren waardoor kinesiologie in Nederland groots op de kaart wordt gezet. Om dit te verwezenlijken ben ik niet alleen kinesioloog maar ook vakdocent kinesiologie met als specialisatie reflexintegratie en anatomie. Het is voor mijzelf onbetaalbaar als een student voor het eerst kennismaakt met wat ons vak in het lichaam in beweging kan zetten. Ik breng met heel veel liefde mijn passie voor het vak over op de studenten.

De mooiste techniek?
Ik heb niet de voorkeur voor één techniek. Wat ik het mooiste vind is dat het een holistische aanpak is. Het gaat niet alleen om spieren of voeding of emoties. Wanneer je één van deze onderdelen balanceert, komen de anderen automatisch in beweging. Als ik echt moet kiezen dan ga ik voor de techniek Centering. Met weinig woorden terug naar de basis.

Ik ben Mariska Kerkdijk, woon in Arnhem samen met man, zoon en teckel Floor. Ken je me beter dan weet je dat ik gek ben op motorrijden. Ik vertel elke dag wel tegen iemand iets over Kinesiologie. En ik lees altijd eerst de laatste bladzijde van een boek voordat ik besluit om het te lezen.

Back To Top