skip to Main Content
06 46 44 25 87 info@welkin.nl

Marjolein is één van onze vakdocenten Kinesiologie, docent Communicatie en Therapeutische vorming en mededirectielid van Welkin. Naast haar werkzaamheden en het lesgeven voor Welkin is zij te vinden in haar eigen praktijk in Bergen op Zoom, waar zij vooral cliënten behandelt met leer- en ontwikkelingsproblemen én les geeft in losse Kinesiologiemodules. Binnen Nederland en Vlaams België vertegenwoordigt zij als Faculty Wayne Topping, internationaal Kinesioloog en grondlegger van de Wellness Kinesiology.  Marjolein stelt zich voor:

Wat betekent Kinesiologie voor jou?

“Kinesiologie is een vakgebied dat vele aspecten van mens zijn verbindt. Omdat het werkt met de fysiologische en fysieke manieren waarop het lichaam communiceert, leert het je heel veel over jezelf en de mensen waarmee je omgaat. Dit lijkt gecompliceerd, maar is vaak verbluffend eenvoudig. Door de kinesiologie heb ik anders, vrijer en met meer plezier, leren communiceren met mijn kinderen, mijn man en vrienden. Dat het ons als gezin veel gebracht heeft, maakt het toepassen van het vak in mijn praktijk extra bijzonder”

Wat vind je mooi aan docent zijn?

“Ik geef al jaren trainingen in het bedrijfsleven en vond de stap van alleen therapeut zijn naar ook als vakdocent het beroep bekender maken daarom erg logisch. Het mooie is de verwondering als mensen weer leren hoe het lichaam werkt en communiceert. Maar het allermooiste is als de studenten het vertrouwen krijgen dat ze mij als docent niet meer nodig hebben, en zelf aan de slag gaan – dan ontstaat er synergie. Dit geweldige vak verdient een volwaardige plaats in het para-medische veld. Mijn missie is dat iedereen in Nederland de toegevoegde waarde van kinesiologie ervaart en kent.”

Welke techniek die jij jouw student leert, vind jij de mooiste?

“Leuke vraag en bijna niet te beantwoorden. Het leukste aan het vak zijn alle dwarsverbanden: zien dat onderwerpen die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, samenkomen en een enorme impact hebben. Dat komt vooral naar voren bij Centering, waar je echt de basisbalans neerzet. Als je vervolgens kijkt hoeveel impact dit heeft op andere systemen… de wow factor is dan vrij hoog!”.

Back To Top