Skip to content
06 46 44 25 87 info@welkin.nl
Monique van der Starre

Monique van der Starre laat je als vakdocent kennismaken met Voedingstoffen. In 1999 ontdekte zij Touch for Health gevolgd door vele kinesiologie cursussen en opleidingen. Samen met Marian Pijnenburg legde Monique de basis voor het huidige Welkin Kinesiologie College. In 2018 heb ik Welkin overgedragen. De dames zetten de ontwikkeling voort, met als resultaat: de hedendaagse beroepsopleiding.

Naast bakken, koken, trommelen bij Sambaband Unidos en wandelen, is Monique ook gek op handwerken, lezen en geocachen. Samen met Rene trekt ze er graag op uit met de caravan (haar bijouterie-doosje). Ze hebben 2 dochters.

Wat betekent Kinesiologie voor jou?

“A way of life. Altijd dienen zich in mijn leven momenten en situaties aan waar een techniekje bij past of waar de theorie me gerust weet te stellen. Dus niet alleen voor cliënten en studenten maar zeker ook gewoon voor mezelf in het dagelijks leven.”

Wat vind je mooi aan docent zijn?

“De overdracht van kennis aan de student is een van mijn hoofdtaken. Maar zeker zo belangrijk en inspirerend vind ik de kennisuitwisseling en interactie tussen ons beiden. We leren van elkaar. Voor mijn lessen ben ik steeds op zoek naar de beste manier om alle kennis zo eenvoudig mogelijk over te dragen, geholpen door sprekende werkvormen. Het geeft mij veel voldoening als studenten gegrepen worden door het ‘Kinesiologie-virus’ en er mee aan de slag gaan.”

Welke techniek die jij jouw studenten leert, vind je het mooist?

“Als het gaat over de module Voedingstoffen dan denk ik direct aan het magische verhaal van superkleine stofjes die hele grote invloed uitoefenen op ons welbevinden en functioneren. Kijkend naar de totale opleiding dan zou ik kiezen voor de Spiertest; het fundament van ons vakgebied.

Maar mijn hart en ziel heb ik verpand aan de 5-elementen. Volgens mij niet alleen een van de mooiste coachings-tools maar ook op vele manieren in te zetten in de praktijk en het dagelijks leven.”

Back To Top