Wietske Vergroesen-van der Waal | Docent Welkin Kinesiologie College skip to Main Content
06 164 26 229 info@welkin.nl

Mijn naam is Wietske Vergroesen- van der Waal, ben getrouwd en heb 3 zonen. Ik woon en werk in Waddinxveen in mijn praktijk aan huis voor kinesiologie en massage.

In 1998 heb ik zelf kinesiologie/ touch for health ervaren. Dat heeft me doen besluiten om deze methode te gaan leren om zo mezelf en mijn gezin te kunnen ondersteunen. In 1999 ben ik gestart met Touch for Health, direct daarna gevolgd door heel veel cursussen op het gebied van kinesiologie. In 2005 heb ik mijn studie afgerond tot Professioneel Kinesioloog bij stichting TOPKI.
Tijdens de opleiding groeide bij mij de overtuiging dat ik de inzichten van de Kinesiologie graag door wilde geven aan anderen. Om deze reden heb ik de instructeursopleidingen Touch for Health, Stress Release, en Energiecentra gedaan.

Daarnaast heb ik ook verschillende opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van massage. Deze twee pas ik apart maar ook als combinatie toe in de consulten met mijn cliënten.

Wat betekent kinesiologie voor jou?
Kinesiologie is een van mijn passies waarvan ik mijn beroep heb kunnen maken. Na de touch for health 1 cursus ben ik “besmet geraakt met het kinesiologievirus” en gelukkig er nog steeds niet van genezen.

Wat vind je mooi aan docent zijn?
Het kunnen vertellen en uitleg geven over de anatomie van het menselijk lichaam vind ik erg leuk om te doen. Hierbij komt mijn sportmassage achtergrond goed van pas. Het mooiste is wel als je merkt dat ook de meer abstracte begrippen na uitleg en oefening worden begrepen. Je hoort de kwartjes vallen.

Welke technieken die jij jouw student leert vind jij de mooiste?
De “techniek” van de pen en het papiertje (begrip: bewegingsas en bijbehorend bewegingsvlak). Wat betreft de kinesiologie daar zijn zoveel mooie technieken dat ik dat moeilijk vind om er een uit te kiezen.

Back To Top