Skip to content
Stress Release en gezonde voeding helpen om energiek te blijven

Stress Release en gezonde voeding helpen om energiek te blijven

Je weet hoe belangrijk gezonde voeding is. Genoeg groente en fruit, zo min mogelijk bewerkt voedsel. Maar toch zijn er van die zwakke momenten. Momenten waarop je grijpt naar iets waar jouw lijf eigenlijk niet zo goed tegen kan. Dat merk je vaak pas de volgende ochtend. Je wordt wakker en je lijf voelt zwaar.

Je kan maar moeilijk opstaan. Niet zo gek, want slechte voeding geeft stress en stress zorgt voor verzwakte spieren en minder energie. Voor je het weet eet jij jezelf in een vicieuze cirkel. Want door stress ga je juist meer snaaien.

In deze onzekere tijden komt deze situatie vaker voor. Onzekerheid geeft stress. Er is zelfs al een woord bedacht voor dit fenomeen: quarantainekilo’s.

In de kinesiologie hanteren we technieken die jou en de mensen die jij wilt behandelen, helpen om uit die vicieuze cirkel te komen. Stress release is een van de vakken die we geven tijdens onze deeltijd opleiding Psychosomatische Kinesioloog op hbo-niveau. En het mooie is, deze technieken kun je ook zelf thuis toepassen!

Tip 1 | Drink water
Heb je een enorme behoefte om te gaan snaaien? Neem dan eerst een groot glas water. Het gevoel van trek/honger en dorst is namelijk vrijwel gelijk. Meestal heb je dorst en geen trek. Dat scheelt weer een snaaimomentje ;-). Bovendien heb je voldoende water nodig om alle afvalstoffen die door stress worden aangemaakt, af te voeren. Twee vliegen in één klap dus.

Tip 2 | Stress Release
Had het glas water maar tijdelijk effect? Ga dan eens rustig zitten en voel eens waar je stress vandaan komt. Heb je het te druk of verveel je je misschien. Maak je je ergens zorgen over? Zodra je weet wat het probleem is, leg je je hand op je voorhoofd. Na een paar minuten ga je merken dat je het maar lastig vindt om eraan te blijven denken, dat het probleem wat naar de achtergrond zakt en daarmee ook je snaaibehoefte.

Staat er bij jou vanavond weer een gezonde maaltijd op tafel?

Marjolein en Annabelle

Back To Top