Skip to content

Het spijsverteringstelsel

Aantal lesuren: 16
Vereiste vooropleiding: Touch for Health 1-4, Stress Release 1-4 en Voeding en middelen testen

Heb jij ook geregeld cliënten in je praktijk met klachten omtrent hun spijsverteringskanaal? Buikpijn, darmkrampen, opgeblazen gevoel, obstipatie. Tijdens deze tweedaagse cursus leer je het gehele spijsverteringstraject onderzoeken. Je weet hoe het functioneert en wat je eraan kunt doen.

Wat levert deze cursus mij op?

Je krijgt inzicht in de werking van het spijsverteringskanaal. Je leert vast te stellen waar het probleem zich bevindt. Zijn het de darmen, de maag, de pancreas, de Houston klep of de hiatus hernia? 

Je leert welke aandoeningen klachten kunnen geven, zoals candidiasis, parasitaire besmetting, galstenen, het leaky gut syndrome of Barrett’s slokdarm. 

Verschillende aspecten komen aan bod, zoals: 

  • Behandeling van obstipatie 
  • Consequenties van medicatie tegen zuurbranden
  • Oorzaak van slokdarmkanker 
  • pH-waarde vaststellen bij cliënt 
  • pH-waarde van urine of speeksel interpreteren
  • Natuurlijke manieren om zuurvorming in maag te stimuleren
  • Spiertesten speciaal gericht op dit gebied 

Wat kan ik na deze cursus?

Na deze cursus ben je beter in staat om het boeren, winden laten en borrelen van je cliënt te interpreteren. Je kunt hen een simpele uitleg geven over wat er gebeurt in hun lichaam en hoe zij in het dagelijks leven hier iets aan kunnen veranderen.

Planning

De cursus staat op dit moment niet op de planning. Via onderstaande knop kun je aangeven dat je interesse hebt. Bij voldoende interesse plannen we de cursus in.

De lessen worden gegeven door de grondlegger van de Wellness Kinesiologie Wayne Topping en worden gegeven in het Engels.

Back To Top