Skip to content

LEAP-FT 4

LEAP-FT 4 is het vervolg op LEAP-FT 3 meer achtergrondinformatie krijgt over emotionele- en mentale systeem en alle hersengebieden die hiermee een verband hebben in een kettingreactie bij een stress situatie.

Aantal lesuren: 24

Wat levert de cursus jou op?

Je leert o.a. werken met je het prikkelverwerkingssysteem ofwel RAS met alle formats en manieren om prikkelverwerking te optimaliseren van geluid, zicht en aanraking. Daarnaast krijg je meer achtergrondinformatie over het emotionele en mentale systeem en alle hersengebieden die hiermee een verband hebben in een kettingreactie bij een stress situatie. Je leert ook het mentale gebied stressvrij maken, zodat plannen ook echt uitgevoerd kunnen worden. De theorie van het cerebellum wordt ook behandeld maar de praktijk ervan volgt in LEAP Leren. LEAP laat zich gemakkelijk combineren met andere technieken uit de kinesiologie.

Wat leer je?

Achtergrondinformatie over:
 • de neurologische gebieden en de functies van de hersenstam, het RAS, cerebellum, en veel meer hersengebieden
 • de neurologie en de functie van paden zowel corticaal, subcorticaal als hersenstam; dit voor de optimalisering van de informatieverwerking.
 • emotioneel systeem (de kettingreactie in het emotioneel systeem wanneer de Amygdala geactiveerd wordt)
 • mentaal systeem (de kettingreactie die ontstaat als er een plan uitgevoerd moet worden)
Correctietechnieken in LEAP-FT 4:
 • EMC: deblokkeren van de kettingreactie van de Amygdala, het tot rust brengen van een emotionele reactie
 • MMC: deblokkeren van het mentaal circuit, als blijkt dat er stress op een doel zit of er moeite is bij het automatiseren
 • RAS: reticulair activeringssysteem: het deblokkeren van over- of onderprikkeling van RAS, de filtering van de zintuiglijke waarneming. Concentratie, slaapproblemen, problemen bij opletten, irritatie voor geluid, snel afgeleid worden, kunnen allemaal gebalanceerd worden met RAS

Wat is het resultaat?

Na de cursus LEAP-FT 4 ben je in staat een beter en langduriger resultaat te verkrijgen in het begeleiden van je cliënt in het ontwikkelen van zijn ware potentieel.

Docent

De cursus wordt gegeven door Ingrid van Niekerk van Praktijk Freedom of Choice (facturatie en communicatie vindt plaats via de trainer). Na 10 jaar gewerkt te hebben als fysiotherapeut, startte Ingrid in 1997 als kinesioloog. Zij is de mede-oprichter van Topki, Training & Opleiding voor Professionele Kinesiologie. Ook ontwikkelde ze diverse trainingen en geeft zij in Nederland de LEAP cursussen, ontwikkeld door Dr. Charles T. Krebs.

Investering

Je investeert eenmalig € 510,- (incl. BTW). Je krijgt voor deze investering:

 • Toegang tot de online leeromgeving met verdiepend materiaal, video’s, etc.
 • Drie lesdagen in onze opleidingslocatie, koffie en thee is inclusief
 • Uitgebreide informatiemap met theorie en achtergrond informatie
 • Protocollenboek voor in de praktijk

Planning

De lessen vinden plaats in Bilthoven op 4 juni en 16 en 17 september 2024. De lesdagen zijn van 9:30 – 17:00/17:30 uur.

Back To Top