Skip to content

Is de Moro-reflex nog actief bij volwassenen dan laat dat een ander patroon zien dan bij kinderen. Het gevoel van veiligheid speelt hierbij een belangrijke rol. Leer vanuit nieuwe invalshoeken de balans te herstellen zodat je je cliënt weer een stevige basis geeft.

Verdieping Moro-reflex

Aantal lesuren: 7
30 mei 2024
Vereiste vooropleiding: Welkin Werken met reflexen
Docent: Mariska Kerkdijk
Taal: Nederlands
Accreditatie: VBAG, LVNT
Investering: €160
Ja, ik doe mee!

Wat levert de cursus jou op?

Als de Moro-reflex zich naar een volwassen niveau ontwikkelt is er meer nodig dan de bekende correctie. Je cliënt heeft een standaardgevoel van onveiligheid wat resulteert in vage klachten waar je niet direct een link mee legt. Leer hier inzicht in te krijgen en aan te pakken.

In deze cursus verdiep je je in de Moro-reflex. Je ontdekt wat hechting en veiligheid te maken heeft met het goed uitrijpen van reflexen.
Je leert wat de rol is van de anatomische vlakken op het gebied van veiligheid en (emotionele) stabiliteit zodat je een stevige basis neer kunt zetten bij je cliënt.  Na deze cursus kun je op meer niveaus aan de slag met de Moro-reflex.

Wat leer je?

  • Je leert wat de rol van de Moro-reflex is bij oudere kinderen, pubers en volwassenen.
  • Je gaat het verband zien tussen hechting en veiligheid en het goed uitrijpen van reflexen.
  • Je maakt je nieuwe technieken eigen, om de (volwassen variant van de) Moro-reflex goed te laten uitrijpen en beter te integreren in het lichaam.
  • Je leert wat de rol van de Angst-verlammingsreflex is bij het uitrijpen van de Moro-reflex.
  • Je kunt straks de jou bekende reflexen indelen in de anatomische vlakken van het lichaam: achter/voor, boven/onder, links/rechts. Je leert daarbij wat de rol is van die vlakken op het gebied van veiligheid, (emotionele) stabiliteit en het handelen.

Docent

De cursus wordt gegeven door Mariska Kerkdijk.

Mariska is directielid en vakdocent kinesiologie bij Welkin. Ze geeft o.a. anatomie en reflexen. Naast haar werkzaamheden en het lesgeven voor Welkin is zij te vinden in haar eigen praktijk in Bilthoven, waar zij cliënten behandelt met stress gerelateerde klachten. Mariska is gespecialiseerd in reflexintegratietherapie en angst- en ontwikkelingsproblemen.

Mariska: “Kinesiologie is voor mij meer dan mijn werk, het is mijn passie. Deze passie heb ik ontdekt op het moment dat mijn leven op zijn kop stond. Op advies van een bekende heb ik toe een afspraak gemaakt bij een kinesioloog. Dat heb ik wel eerst moeten Googlen want ik had geen flauw idee wat een kinesioloog deed. Al na de eerste behandeling veranderden er zaken in mijn leven. Het zette me aan om me verder te verdiepen in het vak en uiteindelijk ben ik zelf kinesioloog geworden.”

Mariska Kerkdijk

Investering

Je investeert eenmalig € 160,- (incl. BTW). Je krijgt voor deze investering:

  • Een reader met achtergrondinformatie.
  • Een lesdag op onze opleidingslocatie, koffie en thee is inclusief.
  • Een nieuwe procedure met daarin een handig overzicht dat je stap voor stap ondersteunt tijdens een behandeling waarin je met reflexen werkt.

Planning

De les vindt plaats in Bilthoven op 30 mei 2024. De lesdag is van 09:30 tot 17:00 uur.

Ja, ik doe mee!
Back To Top