Skip to content

Overwin verslavingen

Aantal lesuren: 16
Vereiste vooropleiding: Touch for Health 1 en 2, Stress Release 1-4

Wil je leren wat een verslaving is en hoe deze zich soms ongezien manifesteert? Wil jij cliënten met een verslaving beter kunnen helpen? Na deze cursus herken je de verborgen oorzaken van verslavingen. Je weet welke technieken mensen kunnen helpen om hun verslaving te overwinnen en je bent je bewust van de emotionele aspecten.

Ja, ik heb interesse!

Wat levert deze cursus mij op?

De cliënten zeggen pas aanspreekbaar te zijn in de ochtend na een kop koffie. Ze voelen zich pas ontspannen na een glas rode wijn of zijn chagrijnig als de chocola op is. In deze cursus leer je de hunkering naar voedsel en het dwangmatig eten en overeten herkennen.

Je gaat aan de slag met specifieke technieken die mensen helpen met het stoppen met roken of minderen met suiker, cafeïne, chocolade, alcohol en tranquillizers.

Ook behandel je de emoties die gerelateerd zijn aan een verslaving, zoals angst.

Wat kan ik na deze cursus?

Na deze cursus help jij je cliënten om hun verslaving te herkennen, te accepteren en de baas te zijn. Je kunt symptomen van een terugval signaleren, zodat je cliënt niet van de ene verslaving in de andere vervalt. Je weet wanneer jij kunt begeleiden en wanneer reguliere zorg nodig is.

Planning

De cursus staat op dit moment niet op de planning. Via onderstaande knop kun je aangeven dat je interesse hebt. Bij voldoende interesse plannen we de cursus in.

De lessen worden gegeven door de grondlegger van de Wellness Kinesiologie Wayne Topping en worden gegeven in het Engels.

Ja, ik heb interesse!
Back To Top