Skip to content

Voeding en Middelen testen

Aantal lesuren: 16
Vereiste vooropleiding: Touch for Health 1 t/m 4

Wil jij uittesten welke voedingsstoffen een lichaam kan verdragen? Misschien is je nieuwsgierigheid gewekt toen jij de testdoos met ampullen en buisjes zag. En nu wil je weten hoe dat werkt.

Na deze cursus kun jij als kinesioloog zelf aan de slag met testdozen. We schenken aandacht aan voeding en supplementen die je lichaam nodig heeft en je leert hoe jij deze testdozen gebruikt.

Ja, ik doe mee!

Wat ga ik tijdens de cursus doen?

Naast de basistechnieken ga je vooral oefenen. Oefenen met verschillende testsets. Sommige sets bevatten voedingssupplementen, andere sets gebruik je als informatiebron of om te balanceren. 

Aan de hand van een testdoos zoek je uit wat je lichaam nodig heeft en welke stoffen het kan verdragen. Meerdere stoffen kunnen je lichaam ondersteunen, maar dat betekent niet altijd dat je ze allemaal nodig hebt.

Wat levert deze cursus mij op?

In deze cursus leer je vitaminen en mineralen testen. Je leert onderzoeken of er sprake is van een tekort of overschot. Je leert ook welke stof prioriteit heeft en welke het lichaam daadwerkelijk nodig heeft. Je gaat balanceren met meerdere technieken en ontdekt hoe je luchtkwaliteit en toxiciteit test.

Je weet de link te leggen tussen:

  • de vingermodes
  • de Orgaanreflexpunten
  • Touch for Health spieren
  • Riddler punten: gebruik hiervoor de kaart van Michael Wild en de Riddler punten testset** De kaart is inbegrepen in de cursusprijs

Wat kan ik na deze cursus?

Na deze cursus geef jij jouw klanten een persoonlijker voedingsadvies. Je kijkt naar wat het lichaam van je klant aankan en nodig heeft, en je neemt andere omgevingsfactoren mee. 

Je hebt veel meer inzicht in de werking van testbuisjes en je kunt dit praktisch inzetten in je praktijk. Hierdoor kun jij je klant nog beter helpen met het verminderen van klachten. 

Investering

Je investeert eenmalig € 375,- (BTW vrijgesteld vanwege CRKBO accreditatie). Je krijgt voor deze investering:

  • Toegang tot de online leeromgeving met verdiepend materiaal, video’s, etc. (ca. 1 maand voor aanvang toegang)
  • Twee lesdagen in onze cursuslocatie, koffie en the is inclusief
  • Manual ‘Voeding & Middelen testen’ (vooraf thuisgestuurd)

Planning

De lessen vinden plaats in Bilthoven. De lesdagen zijn van 9:30 – 16:30 uur.

Lesdagen: worden ingepland bij minimaal 6 
geïnteresseerden

Ja, ik doe mee!
Back To Top