Skip to content

Voeding & Visies

Aantal lesuren: 16
Vereiste vooropleiding: Touch for Health 1 t/m 4, Voeding en Middelen testen

Zijn jouw cliënten veel bezig met hun voeding? Willen ze glutenvrij eten? Of suikerarm? Minder vlees of volledig vegetarisch? Weet jij soms niet meer hoe je alle kennis daarover beoordeelt en inzet?

Tijdens deze cursus maak je kennis met verschillende visies op voeding en leer je wat ons eigen lichaam ons over voeding vertelt. Hierna voorzie jij jouw cliënten van een persoonlijker voedingsadvies.

Ja, ik doe mee!

Wat levert deze cursus mij op?

In deze tweedaagse cursus ontwikkel je een bredere visie op voeding. De eerste dag behandel je de theorie, de tweede trainingsdag is een praktijkles. 

Dag 1: bespreken van visies

Over voeding is veel te doen. Er zijn verschillende visies, die elkaar soms tegenspreken. Voedingstrends en diëten volgen elkaar snel op. Ons voedingspatroon is veranderd. De kwaliteit van ons voedsel is veranderd en ons welvaartsniveau zorgt ervoor dat we bijna alles kunnen kopen. 

Dit zorgt voor verwarring onder consumenten. Welke producten moeten zij aanschaffen? Ze hebben het gevoel dat ze moeten letten op hun gewicht, hart en vaten, belasting van het milieu, dierenwelzijn. En dan heb je ook nog te maken met een eetpatroon dat past bij een levenswijze, cultuur en godsdienst. 

Dag 2: persoonlijk voedingsbalans

Nadat je allerlei visies op voeding hebt bestudeerd, ga je aan de slag met het geheel. Een visie is een zienswijze die geldt voor een grote groep mensen. Wat is nu het belang van welzijn voor deze ene specifieke cliënt, in zijn situatie? 

Hoe ziet een persoonlijk voedingsbalans eruit? Hoe verhouden de koolhydraten zich tot vet- en eiwitinname? Wat heeft dat voor invloed op vitamines en mineralen? Krijg je voldoende vezels binnen in relatie tot de hoeveelheid vocht? 

Je leert hoe je het complete voedingspakket test, zonder op de stoel te gaan zitten van een diëtist.

Wat kan ik na deze cursus?

Na deze cursus heb jij een bredere kijk op voeding, waardoor jij jouw cliënten een beter en persoonlijker voedingsadvies geeft. Je kunt voedingsgroepen testen, zodat jij leert herkennen welk effect het product heeft op het lichaam van je klant. Je hebt meer duidelijkheid en vertrouwen in hoe je informatie opzoekt en verwerkt over voeding en voedingsleer.

Investering

Je investeert eenmalig € 375 (BTW vrijgesteld vanwege CRKBO accreditatie). Je krijgt voor deze investering:

  • Twee lesdagen in onze cursuslocatie, koffie en thee is inclusief
  • Manual ‘Voeding & Visies’

Planning

De lessen vinden plaats in Bilthoven. De lesdagen zijn van 9:30 – 16:30 uur.

Lesdagen: worden ingepland bij minimaal 6 
geïnteresseerden

Ja, ik doe mee!
Back To Top