Skip to content

Ik ben Ingrid van Sluis en ik woon in Amersfoort. Daar heb ik mijn praktijk Flowing Energy in Amersfoort-Noord. Ik ben getrouwd en ik ben moeder van 3 pubers en een vrolijke viervoeter. Naast mijn rol als IT business consultant – waar ik ook graag mijn expertise inzet – benut ik mijn tijd graag met boksen en vele boeken lezen en ik onderneem graag leuke dingen.

Wat betekent Kinesiologie voor jou?

Voor mij staat Kinesiologie voor een persoonlijke ontdekkingstocht. Mijn eigen reis begon toen ik langdurig worstelde met darmklachten en besloot om hulp te zoeken bij een NEI-therapeut. Ik vond het spiertesten in dit traject zo bijzonder. Plus dat ik al langere tijd op zoek was naar een opleiding om te volgen bijvoorbeeld als coach, maar ik kon het nog niet vinden. Totdat ik Welkin ontdekte. Na een open dag besloot ik me in te schrijven voor hun opleiding. Dit bleek de perfecte match te zijn voor mijn behoefte naar praktische toepasbaarheid en de mogelijkheid om mensen echt te helpen.

Tijdens mijn opleiding heb ik niet alleen mijn kennis van het vak vergroot, maar ik heb ook diepgaand inzicht gekregen in mijzelf. Talloze beperkende overtuigingen, onzekerheid en het vermogen om voor mezelf op te komen, zijn aangepakt en overwonnen.

Wat vind je zo mooi aan docent zijn?

Als docent vind ik het een voorrecht om anderen te inspireren met mijn kennis en ervaring. Met een achtergrond in IT, waar ik mijn passie voor leren en ontwikkelen heb ontdekt, ben ik gedreven om anderen te helpen groeien. Er is een schat aan kennis die mensen verdienen te kennen, zodat zij deze waardevolle kennis ook kunnen toepassen en doorgeven.

Ik heb zelf dan ook geen dag spijt gehad dat ik deze fijne opleiding heb gedaan. De opleiding heeft mij voorzien van een uitgebreide kennis van kinesiologie en heeft me tevens geleerd hoe ik een succesvolle praktijk kan opzetten met alles wat erbij komt kijken.

Welke techniek die jij jouw student leert, vind je de mooiste?

Het is moeilijk om één specifieke techniek te kiezen als favoriet omdat ik geloof in de kracht van het lichaam die zelf aangeeft wat het nodig heeft. Het is daarmee deze veelzijdigheid die het vak zo leuk en boeiend maakt; elke sessie is een op maat gemaakte behandeling die de klant eigen inzicht geeft.

Back To Top