Skip to content

Ik ben Adrienne Oostveen, al heel lang getrouwd met Kees en trotse moeder van twee volwassen kinderen. Sinds 2003 woon en werk ik op Terschelling. Een prachtig eiland waar ik dagelijks met mijn hond door de duinen struin. Daarnaast hou ik van hardlopen, zwemmen en het maken van reizen op de fiets.

Sinds 2011 heb ik mijn eigen bedrijf “Bijzonder Bewegen” en begeleid en behandel ik kinderen en volwassenen met problemen op het gebied van de motoriek, de zintuigprikkelverwerking, gedrags- en/of ontwikkelingsstoornissen. Eén van de methodes die ik sinds 2015 gebruik is reflexintegratie; een krachtige methode die teruggaat naar de basis van de ontwikkeling.

Kinesiologie is op mijn pad gekomen doordat ik op zoek was naar een lichaamsgerichte methode waarmee ik beter zou kunnen aansluiten bij de behoefte of zorgvraag van mijn cliënten. Na het bezoek aan de open dag van Welkin was ik gelijk om. Op persoonlijk vlak heeft kinesiologie mij meer inzicht gegeven in mijn gedragspatronen en daarbij heeft het mij relativeringsvermogen en ontspanning gebracht.

Sinds de opleiding bij Welkin is mijn gereedschapskist voor wat betreft het werken met reflexen uitgebreid en daardoor bereik ik veel sneller resultaat dan bij de reflexintegratiemethodes die ik al gebruikte. Mijn enthousiasme over deze methode en mijn passie voor reflexintegratie wil ik graag overbrengen aan de studenten.

Ondanks dat ik nog maar net afgestudeerd ben als kinesioloog is het zo mooi dat je door middel van de spiertesten iemand weer kan laten voelen en weer “in beweging” kan laten komen. Doordat je luistert naar het lichaam sluit je op de juiste manier aan en bied je wat iemand op dat moment nodig heeft.

Een voorkeur voor een bepaalde methode heb ik  (nog) niet. De technieken die in een behandeling naar voren komen zijn op dat moment nodig. Dat vind ik echt heel waardevol. Het mooiste vind ik het inzicht bij de klant als door de combinaties van technieken een rode draad in de behandeling zichtbaar wordt en de klant voelt en ervaart wat er gebeurt of wat er aangepakt moet gaan worden. Dat geeft inzicht!

Back To Top