Skip to content
nascholing met Wayne Topping

Nascholing van Wayne Topping: that makes a lot of sense

Een hele dag leren over Migraines en de verhalen erachter.
Een hele dag leren over de spieren en pezen in het heup- en bekkengebied.
Het kan.

Wayne Topping, de grondlegger van de Wellness Kinesiologie bezocht ons opleidingsinstituut en doceerde over de hiervoor genoemde onderwerpen. Wie de cursusdagen bezocht weet dat Wayne genoeg informatie heeft voor veel meer dan één dag. Wat een informatie-explosie!

Migraines en het verhaal erachter
Wayne startte de dag over migraines meteen met een uitspraak die aan het denken zet:
Migraine is geen ziekte, het is een symptoom.

In het college gaat Wayne uitgebreid in op de verschillende soorten migraine en op de oorzaken en oplossingen. Voeding blijkt een belangrijke boosdoener te zijn, maar er zijn ook een groot aantal psychische redenen te vinden en dat kan zelfs alleen al te maken hebben met iemands persoonlijkheid. Perfectionist? Je behoort tot de risicogroep voor migraine, net als mensen die graag anderen pleasen. Ook de fysieke problemen die migraine veroorzaken komen aan de orde.

Af en toe checkt Wayne even hoe zijn informatie valt: “Does that make sense?” Dat doet het zeker. Het college valt goed bij de cursisten. Kalli vindt de cursus echt de moeite waard: “het is héél veel informatie, maar het is ook enorm interessant. Bijzonder ook dat er zo veel achter hoofdpijn of migraine kan zitten”.
En ook Maayke is tevreden: “Het heeft me echt verbaasd hoeveel invloed magnesium heeft, niet alleen op migraines overigens. Ik ben blij dat ik de cursus heb gedaan”.

Spieren en pezen in het heup- en bekkengebied.
89 verschillende spieren en pezen, alleen al in het heup- en bekkengebied. Dat is even aanpoten voor de cursisten. Maar wat levert het veel op!

Adrienne: “Ik heb geleerd om op een holistische wijze een spier in balans te brengen door zowel te werken met emoties, voeding als met fysieke oefeningen. Wayne leerde ons dat je niet tevreden moet zijn met slechts één correctiemethode.”

Voor Eline was de eyeopener de link met yoga: “door de lessen van Wayne snap ik nog beter waarom yoga zo goed is voor je spieren. De oefeningen uit de kinesiologie lijken ook erg op yoga-oefeningen, alleen doen we het dan heel specifiek voor de spier die uit balans is. Mijn lijf voelt nu aan het einde van de lesdag veel soepeler.”

De cursisten kunnen na deze cursus van Wayne veel gerichter aan de slag met zo veel kennis. Onbegrepen klachten zijn makkelijker te verklaren met de uitgebreide kennis die de cursisten tijdens deze dag opdeden.

En hoe was het voor Wayne?
Wayne geeft in meer dan 20 landen les dus we boffen dat we hem ook hier met enige regelmaat kunnen ontvangen. Zijn kennis is zo uitgebreid: daar laten we onze studenten en cursisten graag van profiteren.

Wayne geeft graag les in Nederland vertelde hij ons in een interview.

 

Ben jij als kinesioloog ook op zoek naar een leuke nascholing? We bieden elk jaar een aantal interessante nascholingen aan.
Check onze pagina nascholingen regelmatig om te kijken of er wat voor jou bij zit.

Back To Top