Skip to content

Mijn naam is Astrid van Engelen, ik woon met mijn gezin in De Meern.

Ik geef met veel plezier les bij het Welkin Kinesiologie College en daarnaast heb ik ook mijn praktijk in deze prachtige omgeving in Bilthoven.

Wat betekent Kinesiologie voor jou?

Kinesiologie is op mijn pad gekomen toen ik niet goed in mijn vel zat. Het heeft me in staat gesteld om te voelen en te leren wat mijn lijf me wilde vertellen. Daardoor kon ik ook beter voelen wat goed voor me was. De focus van constant zorgen maken verschoof naar genieten en leven in het nu!

Ik vond het zo interessant wat ik allemaal over mezelf te weten kwam, dat ik alles wilde weten over Kinesiologie. Vanuit die nieuwsgierigheid ben ik in 2019 begonnen aan de opleiding bij Welkin en sinds 1 januari 2022 heb ik mijn eigen praktijk.

Het is een verademing om niet meer vast te zitten in mijn gedachten en dat gun ik iedereen. Daarom begeleid ik nu mensen met het vinden van hun balans en leren duiden van de signalen van hun lichaam. Het is voor iedereen waardevol om meer inzicht te krijgen in wat er nodig is om (meer) in balans te komen!

Wat vind je zo mooi aan docent zijn?

Kinesiologie is voor veel mensen nog onbekend. Daar breng ik heel graag verandering in! Het heeft mij zoveel gebracht dat ik het iedereen gun om hier kennis mee te maken. Mijn jarenlange ervaring als leerkracht in het basisonderwijs komt hierbij mooi van pas. Ik weet wat wel en niet werkt m.b.t. lesgeven.

Welke techniek die jij jouw student leert, vind je de mooiste?

Het mooiste vind ik dat ons onderwijs praktijkgericht is. Daardoor ervaren studenten alle technieken ook in de praktijk. Alleen door het zelf te ervaren weet je hoeveel impact een behandeling kan hebben. Daardoor voelen ze zelf wat de technieken voor mensen kunnen betekenen.

Back To Top